Najbolji brodski dodaci za Vaš Sea Ray

Vožnja Sea Rayom sinonim je za zabavu  i uživanciju. Svi Sea Ray modeli spremni su povesti Vas i Vašu obitelj i prijatelje u avanturu, a ne samo na jednodnevno ili višednevno krstarenje. Zabava je gotovo zagarantirana, međutim, postoje nekoliko dodataka koji Vam mogu pomoći da najbolje iskoristite svoje vrijeme na palubi Sea Raya.

Kao pouzdan distributer kompanije Sea Ray u Hrvatskoj i na Jadranu, Nautika Centar Nava, odlučila je istražiti ovu temu i pomoći Vam da odgovorite na pitanje koji su najbolji brodski dodaci kojima možete opremiti svoje Sea Ray plovilo. 

Učinite sve vodootpornim

Boravak u mokrom/vlažnom okruženju, ima svojih čari, ali i izazova. Jedan od njih jest i rizik močenja uređaja i predmeta. Dakle, naš prvi savjet za najbolji dodatak na Sea Rayu, sam po sebi nije određeni uređaj, već je zapravo savjet da sve učinite vodonepropusnim ili vodootpornim. Evo nekoliko sjajnih ideja:

# 1 Fotografiranje

Danas su vodootporne kamere poput GoPro-a ili drugih akcijskih kamera sasvim uobičajene. Neki mobiteli dolaze čak s certifikatom IP67 i IP68, što znači da se zapravo mogu koristiti kao podvodne kamere, samo obratite pozornost na specifikacije proizvođača. Na tržištu postoje također i torbice za fotoaparat ili DSLR fotoaparate. Kamera koja se može prebaciti sa sunčališta Vašeg Sea Raya u plave vode Jadrana može dobro poslužiti na svakom Sea Ray izletu u Hrvatskoj.

# 2 Pisanje i čitanje

Ovaj savjet namijenjen je za one koji vole putovati samo s knjigom, a vjerujte nam, ne postoji ništa poput opuštanja uz dobro štivo na Sea Raya sunčalištu. Danas srećom postoje neke mogućnosti za čitanje i pisanje i u manje suhim uvjetima. Neki e-čitači i tableti/laptopi već su certificirani kao vodootporni i spremni su za korištenje gdje god poželite.

# 3 Uključite glazbu!

Znamo koji je osjećaj ukrcati se na Sea Ray i pomisliti koliko ste sretni. Želite slaviti i uživati u svakom trenutku na brodu. Bez obzira na odlični zvučni sustav Sea Raya, ponekad nećete biti na samom brodu. Upravo tada savršena glazba upotpunjuje doživljaj. Druženje i/ili opuštanje na moru i na plaži, uz vodootporne zvučnike čini iskustvo savršenim.

Upotrijebite snagu sunca

Sljedeća kategorija brodskih dodataka za Vaš Sea Ray koristi naprednu tehnologiju – solarne ploče. Iskoristite sunčane dane u Hrvatskoj. Osim za postizanje zdravog preplanulog tena i uživanje u rajskim otocima, iskoristite sunce i kao izvor energije!

# 1 Koristite dnevnu svjetlost za noćno svjetlo

Sidrenje u osamljenim uvalama omogućuje za savršen pogled na zvijezde. Ipak, svima nam treba malo svjetla u mraku. Nabavite male solarne svjetiljke. Jednostavne su za ponijeti i njihovo punjenje je besplatno. Neki modeli su čak vodootporni ili na napuhavanje, a odličan su dodatak kad svoje vrijeme na Sea Rayu želite produžiti i tijekom noći.

# 2 Snaga napajanja

Drugi sjajan način korištenja sunčeve svjetlosti u Vašu korist su solarni punjači. Izvrsne su za punjenje svih uređaja tijekom izleta. Kada istražujete neki od 1000 otoka u Hrvatskoj, vjerojatno ćete poželjeti snimiti neke nezaboravne fotografije. Kako Vam se ne bi dogodilo da usred te pustolovine ustanovite da su telefon ili fotoaparat/kamera prazni, solarni punjač dobro će Vam doći. Iskoristite sunce i napajajte sve uređaje besplatno. Solarni punjač defitivno se isplati.

# 3 Postanite profesionalac

Ako želite podići svoju upotrebu solarne energije na višu razinu, imamo dobre vijesti za vas. Instaliranjem solarnih panela moći ćete koristiti dnevnu svjetlost da vam uljepša noć dok pripremate obrok na brodu, puštate neku glazbu, provjeravate vremensku prognozu na kanalu 67 ili dizajnirate rutu za sutra. Slobodno se obratite našem timu kako biste pronašli najbolju opciju za sebe i svoje plovilo.

Neka sve pluta

Naša zadnja grupa brodskih dodataka za vodene izlete u Hrvatsku je jednostavno pustiti da sve pluta. Kad ste na svom Sea Rayu, želite se samo opustiti i uživati u prekrasnom moru oko Vas. Postoji li išta bolje za opuštanje od plutanja. Ovi dodaci jednostavni su za montažu, zabavni za korištenje i mogu se spremiti na brod, u neki od brojnih i praktičnih spremišta, te ne zauzimaju mnogo prostora.

# 1 Ploveće stolice

Uživajte na svom Sea Ray plovilu uz jednostavnu i zabavnu stolicu na napuhavanje. Najteže će biti odabrati koja Vam najviše odgovara jer ih ima u svakom obliku i veličini. Jednom kad se odlučite, napušite je i samo skočite u vodu. Opustite se i družite s obitelji i / ili prijateljima ispijajući hladan napitak.

# 2 Sigurnosni plutajući dodaci

Budimo iskreni, briga oko sigurnosti nije zabavna. Koristite praktične plivalice naročito kada su u pitanju djeca, ali i za odrasle koji ne znaju dobro plivati. Jednostavne su i brzo spremne za upotrebu. 

# 3 Bolje biti siguran

Ponekad su avanture toliko uzbudljive na Sea Rayu da je lako zaboraviti nešto. Naš posljednji savjet o obaveznim dodacima za Vaš Sea Ray osigurava da ne zaboravite nešto u moru. Radi se o plutajućim trakama koje se mogu pričvrstiti na bilo koji predmet koji želite. Od akcijskih kamera do naočala, plutajuća traka osigurava provod u vodi bez stresa.

Par završnih riječi (dodataka)

Dodatne vodene igračke mogu Vaše vrijeme na i oko broda učiniti još zabavnijim. Naša topla preporuka je dodati još i SUP dasku (budući da se napuhuje, neće Vam zauzeti mnogo prostora) ili čak sea bob za one posebno avanturističkog duha. Istražite podmorje i uživajte u kristalno čistom moru. Slobodno nam pošaljite svoje fotografije koje ćemo rado podijeliti. 

Popis brodskih dodataka koje će Vam olakšati život i omogućiti Vam dodatnu zabavu na Vašem Sea Rayu mogao bi se nastaviti u nedogled. Nadamo se da ćete svakako uživati i da smo Vam dali nekoliko ideja kako Vaše izlete učiniti još zabavnijim, sigurnijim i praktičnijim. Nautika Centar Nava, kao pobornik rješavanja problema okoliša, preporučuje ugradnju već spomenutih solarnih panela. Svijet i Vaš džep bit će Vam zahvalni jer ćete smanjiti zagađenje, a Vaša investicija isplatit će Vam se u srednjem roku.

Ipak, ni najbolji brodski dodaci mogu nisu svemogući. Da bi Vaše krstarenja po Hrvatskoj postalo nezaboravno potrebno Vam je pravo plovilo. Pročitajte naš prethodni blog o tome kako odabrati najbolji Sea Ray ili se obratite našem prodajnom odjelu i zatražite pomoć u pronalaženju savršenog plovila za Vaše potrebe.

Pošaljite upit za

MOLIMO VAS DA ISPUNITE SLJEDEĆA POLJA